2011 első közgyűlése Székesfehérváron

Csütörtökön délután tartotta soros ülését Székesfehérvár Közgyűlése. A testület döntött a Fehérvári Civil Központ létrehozásáról és a Magyar Vöröskereszt támogatásáról is.

Östör Annamária


A testület zárt ülésen tárgyalt a Vásárhelyi úti lakótelep fűtési helyzetéről, (a kazánok vételárának nyilvánossá tételéhez nem járult hozzá az eladó cég) valamint a Közép-duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati társulással kapcsolatos döntésekről.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata egészségfejlesztési tervének elfogadásáról is döntöttek. Östör Annamária egészségügyi tanácsnok a napirend kapcsán felhívta a figyelmet arra, hogy az egészségfejlesztési terv a város honlapjáról is letölthető. Kiemelte, hogy az Egészséges Városok Szövetségének javaslatai, tapasztalatai szerint dolgozták ki az anyagot.

Székesfehérvár

Az egészségfejlesztési terv, a város egészségtérképének adatai nem csak az egészségügyi ellátás tervezéséhez, hanem a környezetvédelem és szociális ellátás számára is elengedhetetlenül fontos lehet.

Csíkszeredával kötendő testvérvárosi kapcsolat létesítéséről is határoztak a képviselők. Sport és kulturális kapcsolatok már több éve összekötik a két várost.Várhatóan március 12-én kerül sor a testvérvárosi szerződés aláírására.

Forrás: szekesfehervar.hu


-kt-

Székesfehérvár Online