2011 lehet Székesfehérvár igazi válságéve?

Több hónapos előkészítő munka után kedden délelőtt véglegesítették a város 2011-es költségvetésének tervezetét, melyet délután aláírt és beterjesztett dr. Cser-Palkovics András polgármester.
Nehéz gazdasági év előtt áll az önkormányzat, hiszen idén kezdődik a korábbi években felvett hitelek visszafizetése és ugyancsak idén indulnak olyan fejlesztések,

Dr. Cser-Palkovics András

mint a csatornázás vagy a Fő utca rekonstrukciója. Ezzel szemben 2011 lesz az önkormányzat első igazi válságéve, hiszen felére csökkent például az illetékbevétel és idén jelentkezik majd az átengedett bevételek csökkenése is. A Közgyűlés február 24-én tárgyalja majd a tervezetet.

Tavaly december óta számtalan egyeztetés előzte meg a költségvetés összeállítását, így a tervezés első szakaszában minden érdekelttel, így

pénz

intézményvezetőkkel, városi cégek vezetőivel végigtárgyalták a költségvetés rájuk vonatkozó részét. Székesfehérvárnak jelenleg 18.5 milliárd forintos adósságállománya van, melyet 2011 és 2018 között kell visszafizetnie.

A 2011-es költségvetés legfőbb célja a stabilitás fenntartása, valamint a pályázati támogatással most induló fejlesztések önrészének biztosítása. A közgyűlés mindezt úgy szeretné megvalósítani, hogy ne terhelje tovább felesleges hitelekkel a várost.

Forrás: szekesfehervar.hu


-kt-

Székesfehérvár Online