2020-ra elkészülhet a Székesfehérvári Nemzeti Öttusasport-akadémia

A tervek szerint 2020-ig elkészül a Székesfehérvári Nemzeti Öttusasport-akadémia, amelyre a kormány döntése értelmében 2,5 milliárd forintot költenek.

Bretz Gyula, a magyar szövetség elnöke a Volán Fehérvár öttusa szakosztályának évértékelő rendezvényén hangsúlyozta, hogy "Székesfehérvár a magyar öttusasport büszkesége" és jelenleg Budapest előtt jár a létesítmények fejlesztésében. Mint mondta, a fővárosban is szeretnének egy hasonló volumenű projektet megvalósítani, az elképzelések már megvannak. Tóth István, az Alba Volán SC társelnöke és Vörös Zsuzsanna olimpiai bajnok öttusázó, a Volán Fehérvár szakosztály igazgatója egyaránt sikeresnek ítélte a klub elmúlt évét.

 

Volán Fehérvár öttusa szakosztály

Székesfehérvár öttusaközponttá válásának első lépcsőfoka az akadémia létrehozása



Vörös Zsuzsannaelmondta, hogy a Börgöndi úti sporttelepet fejlesztik majd. A nyitott mellé fedeles lovarda épülne, a lőtér felújítása után új vívóterem és a mai kornak megfelelő futópálya létesülne. Tervben van egy kollégium építése, ahol a középiskolás korú sportolóknak tudnának lakhatási lehetőséget biztosítani, valamint egy sportuszoda létesítését is tervezik.

 

/T.D.