Székesfehérvár vezető hírek

Jó ütemben épül a Sóstói Stadion

Jó ütemben épül a Sóstói Stadion

A székesfehérvári önkormányzati képviselők bejárást tartottak a Sóstói Stadionban és környékén. Az építkezés jól halad, egy hónap múlva megkezdődik a pályaszerkezetnek a kialakítása.

 

A stadion építése az utolsó szakaszába ért; a székek nagy része a helyére került, burkolják a kiszolgáló helyiségeket és hamarosan megkezdik a külső burkolást. A Sóstó és a stadion közé egy hatalmas játszótér és fitnesz park épül, míg a stadionban alakítják ki a Sóstó Természetvédelmi Terület látogatóközpontját. A stadion körül több mint húszezer négyzetméternyi zöldterület lesz, és több közösségi teret alakítanak ki.

 

Az ütemterv szerint épül a Sóstói Stadion - forrás: szekesfehervar.hu

Az ütemterv szerint épül a Sóstói Stadion

 

Mészáros Attila alpolgármester szerint a szerződésekben foglalt ütemterv szerint zajlik az építkezés. Cser-Palkovics András polgármester szerint a város egy új közösségi tere épül, ahol nem lesz semmilyen kerítés és szabadon lehet körbejárni az épületet a játszótér és a fitnesz park mellől. Bízom abban, hogy nagyon sok, jó hangulatú, sok nézőt vonzó mérkőzést fogunk látni és szurkolhatunk majd a csapatnak – mondta Székesfehérvár polgármestere.

 

/T.D.