Székesfehérvár vezető hírek

Újabb központ segíti a duális képzést

Újabb központ segíti a duális képzést

Az autóipari alkatrészeket gyártó Denso Gyártó Magyarország Kft. másfél milliárd forintos beruházásban kommunikációs központot épített Székesfehérváron.

A közel négyezer négyzetméteres épületben tárgylókat, éttermet, és oktatási centrumot alakítottak ki, az átadáson Koszuge Dzsunicsi Japán magyarországi nagykövete hangsúlyozta: Magyarország jövőbeli gazdasági növekedésében kulcsszerepe van az oktatásnak. Az új kommunikációs központban a világ vezető technológiáit alkalmazó autóipari vállalat a helyi szakközépiskolákkal és felsőoktatási intézmények közreműködésével duális képzési lehetőséget is nyújt.

 

A Denso Gyártó Magyarország Kft. új kommunikációs központja duális képzési lehetőséget is nyújt 

A Denso Gyártó Magyarország Kft. új kommunikációs központja duális képzési lehetőséget is nyújt

 

Cser-Palkovics András, polgármester úgy vélte, a Denso beruházása azt üzeni, hogy a cég foglalkozik dolgozóival, és élen jár a társadalmi felelősségvállalásban is. A Denso Europe elnöke, Uszui Szadahiro elmondta: az autóiparnak hatalmas fordulattal kell szembenéznie, hiszen "a százévente megvalósuló paradigmaváltás" előtt állunk. A cégcsoportnak a Denso Magyarország a legnagyobb európai gyára, a most átadott kommunikációs központ az elnök elmondása szerint "az új technológiák, a tudás és az új ötletek szülőhelye" lehet.

 

MTI/T.D.