Székesfehérvár vezető hírek

Újabb munkahelyek létesülnek Székesfehérváron

Újabb munkahelyek létesülnek Székesfehérváron

6,8 milliárd forintos beruházás keretében 120 új munkahelyet teremt Székesfehérváron a SAPA Profiles Termelő és Kereskedelmi Kft. Az új présüzem megvalósításához 1,15 milliárd forint készpénz támogatást adott a kormány.

A város komoly regionális versenyben nyerte el a fejlesztést, amiben a SAPA újgenerációs elektromos autókhoz készít majd magas hozzáadott értéket képviselő megmunkált alumínium alkatrészeket, törésálló ötvözetet. A cég olyan nagy gyártók közvetlen alkatrész beszállítója, mint az Audi, a Jaguar, az Aston Martin, vagy a Porsche, a székesfehérvári gyár termelésének 89 százaléka export. 

 

6,8 milliárd forintos beruházás keretében 120 új munkahelyet teremt Székesfehérváron a SAPA Profiles Termelő és Kereskedelmi Kft.

A Sapa innovatív alumínium alkatrészeket gyárt, legújabb beruházásának köszönhetően 120 új munkahely jön létre Székesfehérváron

 

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere szerint a kormány kedvező adójogi környezetet teremtett a hasonló beruházásokhoz, ami a város számára kiemelkedő jelentőségű, mivel a céggel való együttműködésük régóta előnyős, és a mostani beruházással új, 21. századi technológia érkezik a városba. A Sapa székesfehérvári gyára Európa legnagyobb sajtoló üzemének számít. A vállalat innovatív alumínium megoldásokat kínál számos iparágnak, így a járműipar mellett az építőipar, infrastruktúra, személy- és teherszállítás, és az energiaipar számára. 

 

/T.D.