07.17-18: Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj

A világ legjobb egynapos versenye lett a fehérvári Gyulai Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj a Gyémánt Liga-viadalok után. Az egyik legismertebb és legelismertebb magyar sportdiplomatának az emlékére létrehozott nagydíj öt év alatt az egyik legmagasabban rangsorolt hazai rendezésű egynapos sporteseménnyé vált az olimpiai sportágak között.

A versenyt először 2014-ben rendezték a fehérvári Regionális Atlétikai Központban, a hagyomány idén is folytatódik. Olimpiai- és világbajnokok, élő példaképek, a jövő reménységei állnak rajthoz Székesfehérváron. Az atlétikai verseny az 1980-as évekből világhírű népszerűségnek örvendő Budapest Nagydíj utódaként, először 2011-ben került megrendezésre. 

\"Nemzetközi

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség főtitkára is volt

 

Gyulai István összesen 28 magyar bajnoki címet szerzett, azonban nem csak sportolóként, hanem televíziós személyiségként, majd sportdiplomataként is remekelt. Életfilozófiája szerint annyi embert érsz, ahány nyelvet beszélsz. Kíváncsisága és szorgalma mellett jó adag nyelvérzék segítette abban, hogy elsajátítsa az angol, német, orosz, francia, olasz és spanyol nyelveket. Gyulai István 20016-ban hunyt el.

 

 

/T.D.