Székesfehérvár

A 40. Tour de Hongrie Székesfehérváron zárul

A 40. Tour de Hongrie Székesfehérváron zárul

A Magyar Kerékpáros Szövetséget 2014-ben alapították meg, majd később bevezették a kerékpáros körversenyt, ahol a tavalyi évben már jóval megerősödött a mezőny.

Eisenkrammer Károly a szervezőbizottság elnöke, elmondta két magyar csapat, a nemzeti válogatott mellett a Pannon Cycling Team lesz ott a Tour de Hongrie 140 fős mezőnyében.

 

A Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny 2019. június 11-16 között kerül megrendezésre idén 40.-ik alkalommal. Siófokon 2019. június 11 én magyar prológgal kezdődik a körverseny a város jelképének tartott víztoronytól indulnak és a befutóra a főutcánál kerül sor. 4 km-es táv lesz minden kerékpárosnak, így találnak gazdára az első verseny napon a Tour de Hongrie színes mezei.

 

Tour de Hongrie útvonalak

forrás:youtube- Tour de Hongrie útvonalak

 

2019 június 12. a körverseny első szakasza Velencéről indul, a tavat megkerülve észak felé haladnak majd a Pilisbe és Esztergomba érnek célba. A táv: 194 km, ahol 4 gyorsasági és 2 más kategóriás hegyi rész vár a kerékpárosokra.

 

2019 június 13. Nehéz erőpróba vár a versenyzőkre az északi középhegységen mennek majd végig, Balassagyarmatról startolnak és Miskolcnál érnek célba. A táv: 201 km, 3 gyorsasági sprint és 3 hegyi hajrára is sor kerül emelkedőkkel.

 

2019 június 14. Lesz 2 db fél szakasz is , d.e. Kazincbarcikáról indulnak a versenyzők dél felé Tiszafüredre és onnan tekernek tovább egy kis pihenő után Hajdúszoboszlóra. A táv: 115 km, ahol 2 gyorsasági és egy kisebb hegyi rész vár rájuk. Ez egy rövid és várhatóan egy nagyon gyors szakasz lesz.

 

2019 június 15. Karcag indítja  a versenyt a hegyekbe a Mátra fele, végső cél a Kékestető csúcsa, ami komoly kihívást fog jelenteni valamennyi kerékpárosnak. A táv: 138 km, 3 gyorsasági és 2 hegyi hajrá lesz, a végén a legnehezebb szakasszal.

 

2019 június 16. A záró napon Kecskemétről indulnak a versenyzők, az alföldről a Duna fele vezet egészen Székesfehérvárig, és ott még vár rájuk 4 kör. A táv: 169 km, itt a sprinterek vehetik át a főbb szerepeket.

 

Összesen 890 km-t kell megtenniük a versenyzőknek ezen a 6 napon. Az M4 és az Eurosport fogja élőben közvetíteni a versenyt.

 

 

Mészáros Attila alpolgármester hangsúlyozta milyen nagy megtiszteltetés a városnak ,hogy már negyedik éve részesei lehetnek ennek a versenynek és idén Székesfehérvár lesz a célállomás. Ezen a hétvégén sok minden fog történni, hiszen a Helló Nyár! programmal indul a nyári szünet, majd fiesta lesz a Zichy ligetben és környékén. A 140 fős versenyző még négy kört tesz meg a Belvárost megkerülve.


Egész napos programokkal várjuk a szurkolókat reméljük sokan eljönnek és részesei lehetünk az idei Tour de Hongrie-nak.