Székesfehérvár

Amerikaifutball-pálya épülhet Székesfehérváron

Amerikaifutball-pálya épülhet Székesfehérváron

Cser-Palkovics András polgármester bejelentette, hogy Székesfehérváron rendezik meg 2020-ban az amerikaifutball egyetemi világbajnokságát, és addig az ország első szabványos műfüves amerikaifutball-pályája is megépülhet.

Boda Gáborral, a Magyar Amerikai Futball Szövetség elnökével közös sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a Nemzetközi Egyetemi-Főiskolai Sportszövetségnél közösen pályáztak a világbajnokság megrendezésére és sikerrel jártak. Hozzátette, a vb mérkőzései a hazai legmagasabb osztályba, a HFL-be idén feljutó Fehérvár Enthroners otthonában, a First Fielden (az egykori MÁV-pályán) lesznek, amely az ország egyetlen szabvány méretű, füves amerikaifutball-pályája.

 

Amerikaifutball-pálya épülhet Székesfehérváron

Székesfehérváron rendezik meg 2020-ban az amerikaifutball egyetemi világbajnokságát

 

A polgármester egy létesítményfejlesztési program elindítását is bejelentette, ennek keretében épül meg a szabványos műfüves amerikaifutball-pálya a füves mellett. Ezen kívül a First Field számos kiszolgáló létesítménnyel gazdagodik, több felújítást is végrehajtanak, így egy európai szinten egyedülálló amerikaifutball-központ jöhet létre.

 

MTI/T.D.