Székesfehérvár

Elkészült a fehérvári költségvetés

Elkészült a fehérvári költségvetés

Székesfehérvár közgyűlése február 8-án tárgyalja a város költségvetését, az elkészült tervezet főösszege meghaladja a 70 milliárd forintot, melynek köszönhetően a város stabilan és biztonságos működhet, valamint milliárdos fejlesztések valósulhatnak meg.

A 2018-as költségvetés főösszege rekordnagyságú: a 16 milliárd forinttal tervezett iparűzési adóbevételből, a kiemelten magas hazai (26,2 milliárd), önerős (8 milliárd) és uniós (4,4 milliárd) fejlesztési forrásokból adódik. A tervezet biztosítja a többéves fejlesztések folytatását, összesen 38,6 milliárd forint jut rá. Béremelésre több mint egymilliárd forint áll rendelkezésre, míg 28,6 milliárd a városüzemeltetésre, a térségi ellátásra és jóléti kiadásra jut.

 

Benyújtották Székesfehérvár 2018-as költségvetését - forrás: szekesfehervar.hu

Székesfehérvár közgyűlése február 8-án tárgyalja a város költségvetését

 

Az önkormányzati fenntartásban működő egészségügyi és szociális ágazatra összesen 2,8 milliárd forintot, az oktatási szférára 3,9 milliárd, míg a kultúrára 2,7 milliárd forintot költenek. Székesfehérvár 10,7 milliárd forintnyi saját fejlesztést hajt végre 2018-ban, a Városgondnokság bevonásával pedig további 2,7 milliárd forint összegben fejlesztenek. A közgyűlés nem döntött adóemelésről, viszont jelentős, 3 milliárd forint feletti tartalékképzéssel számol a város.

 

/T.D.