Székesfehérvár

Elkészült a Palota úti parkoló

Elkészült a Palota úti parkoló

Székesfehérvár komplex parkoló-hálózatának fejlesztése keretében valósult meg a Palotai úton egy háromezer négyzetméteres, ingyenesen használható parkoló. A tervek szerint a jövőben egy parkolóház épülhet a területen, amelyet eredetileg a Dr. Koch László utcába terveztek.

 

Az új 100 férőhelyes parkoló egy bejáratos és kijáratos, amely a biztonságos közlekedést szolgálja. A város parkoló-hálózatának fejlesztése keretében a következő három éven belül a Belváros peremén mintegy ezer darab új parkolóhelyet alakítanak ki. Távlati cél, hogy a területen építik meg az eredetileg a Dr. Koch László utcába tervezett parkolóházat, ahol pedig felszíni parkoló kerül majd kialaításra, majd felújítják a Dr. Koch László utcát.

 

Új, 100 férőhelyes parkolót alakítottak ki a Palotai úton - forrás: szekesfehervar.hu

Új, 100 férőhelyes parkolót alakítottak ki a Palotai úton

 

A Palotai utat hamarosan teljesen megnyitják, ugyanakkor a Gaja-híd felújítása még nem fejeződött be, de a munkálatok már nem zavarják a forgalmat. Az új parkolóban 23,5 millió forintból 30 centiméteres alapot készítettek, zúzott burkolatú, valamint aszfaltburkolatú útcsatlakozásokat alakítottak ki, továbbá jelzőtáblákkat és közvilágítást helyztek ki.

 

/T.D.