Székesfehérvár

Fehérvári advent programsorozat december 24-ig

Fehérvári advent programsorozat december 24-ig

Ünnepváró pillanatok tarkítják a Fehérvári advent programsorozatát: december 24-ig karácsonyi vásárral, fényjátékokkal, a hétvégéken koncertekkel várják az érdeklődőket.

Az önkormányzat közleménye idézi Spányi Antal megyés püspököt, aki hangsúlyozta, hogy advent a belső megtisztulás útja, várakozás Jézus születésére. Cser-Palkovics András polgármester kiemelte: advent nagy lehetőség a közösség számára, hogy megélje az összetartozás élményét. Azt kérte, hogy aki csak teheti, adományozzon, vegyen részt a tetszésének megfelelő karitatív akcióban. Az idei Fehérvári Advent programsorozata a Kisangyalok karával vette kezdetét, az alkalmi kórus fellépése keretezte az első láng fellobbanását.

 

Fehérvári advent programsorozat december 24-ig

December 24-ig karácsonyi vásárral, fényjátékokkal, a hétvégéken koncertekkel várják az érdeklődőket

 

Hosszú évek hagyománya, hogy hétköznap délelőttökön kisiskolások mutatják be karácsonyi műsoraikat az Adventi színpadon. Hétvégenként a Hiemer-házban kinyitnak a játszóházak, ahol akár ajándékot is készíthetnek közösen a családok. Idén még nagyobb szerep jut az ünnepi fényeknek, mert a már megszokott helyeken kívül az Oskola utcában, a Kossuth-udvarban, a vasútállomás előtti téren, az Órajátéknál, a megújult Országzászló téren és a Távírda utcában is gyönyörködhetnek az ünnepi díszkivilágítás szépségében. Ezúttal is lesz élő adventi naptár, a hétvégéken zenés műsorok, koncertek várják a közönséget.