Székesfehérvár

Hogy hordjad a kapucnis pulóvert, és hogyan ne?

Hogy hordjad a kapucnis pulóvert, és hogyan ne?

A férfiak ruhatárának alapeleme a kapucnis felső, legyen az cipzáros, netán gombos, vagy zárt. Ezzel a darabbal is lehet divatbakikat elkövetni, és lehet kifogástalanul is viselni.

Mindig azt nézzük, mi mutat jól rajtunk

 

Mindenki követ el olykor hibákat az öltözködésben; menőnek gondol valamit, ami nem igazán az, vagy túlzottan követni akarja az aktuális irányzatokat. A férfiak ruhaválasztását kevésbé diktálja a divat, mint a nőkét, de itt is vannak trendek, amelyekkel nem árt óvatosan bánni.

Szerencsére léteznek ‘örök’ darabok, amelyekkel kevésbé lehet mellényúlni. Az egyik ilyen találmány, amiért hálás lehet az emberiség, a kapucnis pulóver. Milyen szabályokra érdemes odafigyelni, ha télen felhúzunk egy ilyen felsőt?

 

Streetwear: ne a gyerek karácsonyi ünnepségére

 

A legfontosabb, hogy tudjuk a klasszikus kapucnisunkat, a ‘hoodie-t’ hová elhelyezni a ruhatárunkban és az életünkben.

Ez egy szabadidős darab, amit lazulós programokon vagy öltönymentes pénteki munkanapokon tudunk bevetni. Épp ezért ne próbáljuk alkalmazni akkor, amikor ‘jólfésülten’ kell megjelennünk.  A zakóhoz sokmindent fel lehet venni, de a kapucnis felső zakóval az egyik legklasszikusabb divatbaki. A kettő egyszerűen túl sok együtt. A zakó szűkített szabású, a pulcsi bő - úgy fogunk festeni, mintha anyukánk sietve öltöztetett volna fel.

 

Mivel mutat viszont remekül a kapucnis pulcsi?

 

No de ha tél van, valamit fel kell húznunk e fölé a darab fölé. A kérdés nem megoldhatatlan, remekül mutat ez a felső például egy homokszínű viharkabáttal, sőt akár egy elegáns kabáttal is. Sok múlik a színeken: egy fekete kapucnis szürke dzsekivel jól fog festeni; vagy éppen egy szürke vagy fehér kapucnis egy khaki dzsekivel vagy nagykabáttal.

 

Hogy hordjad a kapucnis pulóvert, és hogyan ne?

 

Mivel most a hosszú, kicsit oversize kabátok divatosak, így ezt a párosítást nyugodtan bevállalhatjuk, legfeljebb kicsit rendhagyó lesz a megjelenésünk.

Egy örök darab emellett a fekete bőrdzseki fekete kapucnis felsővel. Némileg szigorú külsőt kölcsönöz, de egyértelműen menő.

 

Milyen más ruhadarabokkal vegyítsük a kapucnisunkat?

 

Egy homokszínű farmerrel vagy vászonnadrággal hordva egy bordó vagy élénkkék kapucnis pulcsi amerikai cserediákot varázsol belőlünk. Ez a ruhadarab az, amit - szemben például az inggel, zakóval - nyugodtan párosíthatunk hátizsákkal is.

Ha már tél - a cipzáros és az anélküli változat is remekül hat egy bojtos kötött sapkával. Vagyis ha stílusban passzítjuk egy hozzá illő elemmel - még egyet említve: akár egy bakanccsal - a kapucnis felső ki tud bontakozni.

Örök szabály mindkét nemnél, hogy a semleges felső jól mutat színes nadrággal és kiegészítőkkel; ellenben színes felsőhöz élénk színű nadrágot nem érdemes választani, ha nem szeretnénk floridai nyugdíjasnak látszani.

A nők egyébként nem tartják különcnek vagy divatbolondnak az erősebb nem azon tagjait, akik a kiegészítőiket, vagy mondjuk a cipőjüket és felsőjüket színben, stílusban összepárosítják. Ha ügyelünk az ilyen részletekre, azzal csak igényesebbé tesszük a megjelenésünket.