Székesfehérvár

Legalább 200 új munkahely Fehérváron

Legalább 200 új munkahely Fehérváron

Arconic-Köfém Kft. 35 milliárd forint értékű új, 17 ezer négyzetméteres gyártócsarnokot épít Székesfehérváron. Az alapkőletételen elhangzott: a beruházásnak köszönhetően félmillióval több alumínium kerékterméket fognak gyártani az amerikai Arconicnál és minimum 200 új munkahely jön létre.

A magyar kormány fejlesztési adókedvezményt biztosított a fejlesztéshez, ami 8,3 milliárd forintot jelent majd a cégnek. Chip Blankenship, az Arconic Inc. vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy mióta 1993-ban megkezdték magyarországi  tevékenységüket, több mint 550 millió amerikai dollárt fektettek be és jelenleg 2300 embert foglalkoztatnak. Az Arconic a repülőgép- és a járműipar világszinten piacvezető beszállítója és ma már gazdasági teljesítményük meghatározó az egész magyar nemzetgazdaság számára.

 

Arconic-Köfém Kft. 35 milliárd forint értékben hoz létre minimum 200 új munkahelyet

Arconic-Köfém Kft. 35 milliárd forint értékű új, 17 ezer négyzetméteres gyártócsarnokot épít 

 

Chip Blankenship szólt arról is, hogy az új keréktermék gyáruk jelentősen hozzájárul a legmagasabb szintű keréktermékek gyártásához. Az építkezés 2019-es befejezéséig összesen 700-ra nő a munkatársak száma az üzemben. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere szerint a 35 milliárdos beruházással az üzemben dolgozók teljesítményét ismerte el a cégvezetés; világszínvonalat hoznak hazánkba. Az Arconic (korábban Alcoa) 1993-ban vásárolt többségi tulajdont az akkori Székesfehérvári Könnyűfémműben, munkavállalóinak létszáma meghaladja a 2200 főt. 

 

MTI/T.D.