Székesfehérvár

Otthonunk levegője

Otthonunk levegője

Ideális esetben friss, illatos, tiszta, egészséges – ám sok esetben ezért tennünk kell. Szerencsére manapság többféle berendezéssel gondoskodhatunk komfortérzetünk és egészségünk megőrzéséről.

Vidéken a legtöbb esetben jó a levegő, így házunkat, lakásunkat egy tisztességes szellőztetéssel néhány perc alatt felfrissíthetjük, míg nagyvárosban már nem ennyire egyértelmű a helyzet. De éljünk bárhol, egy hosszú tél, egy fűtésszezon, egy, a szomszédban zajló hangos építkezés esetén más praktikákat, megoldásokat kell alkalmaznunk. Válasszunk nekünk megfelelő légkezelő rendszert, és felejtsük el a dohos, nyirkos, kellemetlen szagú légállapotokat!

 

Nagyanyáink bölcsessége

 

Régen minden egyszerűbb volt – szoktuk mondani, ám, ha jobban visszagondolunk, talán mégsem ment minden karikacsapásra. A kezdetleges fűtések gyakran kiszárították a levegőt, ami ellen a régiek párologtató edényekkel, a szobába teregetett, száradó ruhákkal védekeztek, a nedves levegőt, a pára kicsapódását tálakba kihelyezett sóval, szódabikarbónával előzték meg. A rosszul szelelő kályha füstje ellen kénytelenek voltak gyakran szellőztetni, és azzal együtt dideregni, míg az áporodott szagokat zsákocskákba varrt levendulával, szekrényekbe tett, illatos szappanokkal űzték el. 

 

Mai megoldások

 

A régi módszerek természetesen ma is rendelkezésünkre állnak, ám életünket jelentősen megkönnyítik a kedvező áron beszerezhető, jellemzően kis helyet foglaló párátlanítók, légfertőtlenítők és egyéb levegőjavító berendezések. Alacsony fogyasztásuk miatt a hó végi számlákat nem terhelik különösebben, és az elérhető modern, letisztult – vagy éppen gyerekszobába illő, mókás – dizájnoknak köszönhetően életterünket sem csúfítják el. Válaszunk bátran a párásító, párátlanító, levegő fertőtlenítő, légtérillatosító, légtisztító berendezések közül, és tegyünk otthonunk, családunk egészségéért!

 

Légkezelés otthon

 

Megoldás minden helyzetre

 

Ne essünk kétségbe a hatalmas választék láttán! Gondoljuk végig, milyen problémára keresünk megoldást: ha a szóban forgó helyiségben a páratartalom okoz gondot, válasszuk olyan gépet, amely a levegőt átszűrve, folyamatosan keringetve gondoskodik az általunk preferált nedvességtartalom megtartásáról. Amikor a kinti extrém magas vagy éppen túl alacsony hőmérséklet miatt nem szellőztethetünk, egy-egy fali vagy asztali ventilátor jó szolgálatot tesz. Ha kisgyermekért, idős vagy beteg hozzátartozóért aggódva, netán súlyosabb légszennyezés miatt kórokozóktól, mikroszkopikus részecskéktől tartunk, vásároljunk megfelelő teljesítményű fertőtlenítő berendezést, míg ha kellemetlen szagokat kell semlegesítenünk, döntsünk légtisztító eszköz mellett.

 

Legjobban akkor járunk, ha szakértő segítségét kérjük. Ő segít eligazodni a szénszűrők, vízfertőtlenítő betétek és digitális páratartalom mérők világában. A kassza felé menet még válasszunk egyet a jobbnál jobb illatosítók, illóolajok közül, és emeljünk még egy szintet komfortérzetünkön!