Székesfehérvár

Rendeltél már melltartót a netről?

Rendeltél már melltartót a netről?

Egyre többet, egyre szélesebb körben vásárolunk termékeket webshopból. Van pár dolog, amit nehéz pontosan kiválasztani - ilyen a melltartó. Ám csak akkor kell végül visszaküldenünk, ha nem ismerjük az alábbi tippeket.

Naprakész információkkal biztos a siker

 

Percek alatt megvagyunk a vásárlással, utazás, parkolás, tolongás nélkül, és szinte mindig mindent megtalálunk: az online üzletek ma már meghódították a vásárlókat. Akár a mozgólépcsőn lefelé haladva, vagy a bankban várakozva kihasználhatjuk az üres perceket, hogy a következő szezonra beszerezzük kedvenc márkánkból, amire szükségünk lehet.

 

Természetesen egy pendrive-ot, vagy egy táskát minden különösebb kockázat nélkül ki tudunk választani. Ellenben azok a ruhadarabok, amelyeknél sokféle opció és jellemző van, kicsit nagyobb rutinnal ‘halászhatók ki’ a netes választékból.

 

Ilyen például a csizma, amelynél mondjuk nem mellékes, mennyire szűk nekünk a szára; de akár az is lehet, hogy az első próbakörnél derül ki, hogy az adott darabnak nagyon kopog a sarka. Amit tehetünk, hogy nagyon alaposan végigböngésszük a termék leírását, és megbízható, jó márkát vásárolunk.

 

Egy másik nem egyszerű rendelési tétel a melltartó. Ha csak a méret kód alapján döntünk egy vétel mellett, nem feltétlenül találjuk meg a nekünk való példányt. Mire érdemes még odafigyelni? 

 

Talán a leglényegesebb, hogy mivel nem tudunk próbálni, ezért a melltartó méretünk pontos ismerete az egyetlen támpont a rendelésnél. Akár egy kis hízás, fogyás, vagy egy terhesség átalakíthatja a melltartó méretünket, ezért rendelés előtt centivel mérjük le magunkat. Ennek pontos módja az interneten rengeteg helyen megtalálható.

 

 

Rendeltél már melltartót a netről?

 

 

Ahány ember, majdnem annyi fazon

 

Érdemes utánanézni, az általunk ismert ‘sztenderd’ európai méretet használja-e az adott webshop, jó méretet nézünk-e.

 

Nemcsak a méret, a melltartó típusa is lényeges lehet. A neten a termékfotókon nem feltétlenül a mi alkatunknak megfelelő modellek vannak, és rajtunk akár máshogy is állhat az adott darab.

 

Aki erős kebelben, az egy balconette fazonú melltartóból például majdnem kiesik. De aki nagyon nőies formákkal rendelkezik, egy kipárnázott push up darabba sem ‘fér bele’; ez utóbbi megoldás az egészen vékonyaknak sem áll természetesen.

 

A plus size alkatúaknak érdemes odafigyelni arra is, hogy olyan pántjai legyenek a választott darabnak, amelyek eloszlatják a terhet, így a hátfájás kikerülhető. 

 

Egészen pici eltérések még egy azonos fazon esetében is lehetnek márkáktól függően. Ha biztosra akarunk menni, keressük egy jól ismert brand bevált típusát. Ezek a modellek néha nem is méret szerint vannak megkülönböztetve, hanem fantázianeveket, például női neveket viselnek.

 

Az is módosíthatja, milyen melltartóra van szükségünk, hogy milyen felsővel, milyen alkalomra hordjuk. Ebbe is érdemes belegondolni rendelés előtt - mi hiányzik még a kollekciónkból?

 

Megérkezett a rendelt darab?

 

Pár egyszerű lépéssel percek alatt eldönthetjük, megfelelő lesz-e a melltartó a számunkra. Ha felemeljük a karunkat, és a keblek a helyükön maradnak; ha kényelmesen szétválasztja őket a melltartó; ha teljesen fedi a kebleket a kosár, akkor ez a példány telitalálat.

 

Ne keseredjünk el, ha nem az igazit rendeltük meg, sokakkal előfordul. Érdemes olyan webáruházat választani, ahol ügyfélbarát termék visszacserélési vagy pénz visszafizetési feltételek vannak.