Székesfehérvár

Sóstói: újrahasznosítják bontott elemeket

Sóstói: újrahasznosítják bontott elemeket

A bontásra ítélt székesfehérvári Sóstói Stadion lelátóelemeinek többségét a város és Fejér megye több stadionjában, illetve határon túli településeken hasznosítják újra - mondta Cser-Palkovics András polgármester a helyszínen tartott 2016. január 6-i sajtóbejáráson.

A műanyag székek 30 különböző település lelátóira kerülnek, például Csákvár, Iszkaszentgyörgy, vagy Sárkeresztúr futballpályáinak lelátóit teszik komfortosabbá, de Székesfehérvár sportlétesítményei sem maradnak piros és kék székek nélkül. A Bregyó-közi atlétikai centrumba, a Köfém sporttelep rögbi-pályájára, és a MÁV-pályára. Utóbbi helyre betonelemeket is szállítanak, ugyanis itt amerikaifutball-pályát létesítenek.Cser-Palkovics András polgármester és Bozai István városgondnok sajtótájékozatót tart a székesfehérvári Sóstói Stadion bontási munkálatairól 2016. január 6-án. MTI Fotó: Bodnár Boglárka


Mészáros Attila alpolgármester szerint áprilisra fejeződhet be a teljes bontás, az eredményjelzőt pedig amortizációja miatt nem tudják újrahasznosítani. A Sóstói Stadion gyepe tavasszal az Ikarus pályára kerül, míg a főépület berendezéseit a város egyéb intézményeiben kívánják hasznosítani. A közbeszerzésen kiválasztott kivitelező május-júniusban kezdheti meg az építést. A beruházás eredményeként várhatóan 2017 nyarára készül el az új székesfehérvári stadion.


MTI / MCOnet