Székesfehérvár

Viszlát Sóstó – búcsúzik a Vidi stadionja

Viszlát Sóstó – búcsúzik a Vidi stadionja

December közepén megkezdődött az OTP Bank Ligában címvédő Videoton FC otthonának, a székesfehérvári Sóstói Stadionnak a bontása. A bontás januárban folytatódik, mikor kiírják a közbeszerzéseket is az új, 14 ezer férőhelyes stadionra. A Videoton FC kisfilmmel búcsúzik eddigi otthonától. Látta már?

A Városgondnokság 2015. december 14-én vette át a munkaterületet, ekkor elkezdtük a vendégszektor vasszékeinek leszedését, illetve a szektorelválasztó kordonok leszerelését – mondta a klub honlapján, a vidi.hu oldalon Bozai István, a székesfehérvári Városgondnokság ügyvezető igazgatója. A munkát a műanyagszékek, valamint a hazai szektorok kordonjainak lebontásával folytatták. Januárban kerül sor a vizesblokkok bontására, és leszedik a reflektorokat a tornyokról. Ezután jön a lelátó bontása.

 
Kisfilmben búcsúzik a klub eddigi otthonától

Januárban írják ki a közbeszerzést is a kivitelezésre, majd májusban kezdődik az építkezés. A város önkormányzatának közgyűlési döntése alapján a Sóstói Stadion és környéke 2017 nyarára újul meg, az új létesítmény 14 ezer férőhelyes lesz.

Így búcsúztak a játékosok és a szurkolók a stadiontól


MTI, vidi.hu / MCOnet