A Masterplast új gyártósorral bővít Sárszentmihályon

A Nagyvállalati beruházási támogatás a kormány egyik legeredményesebb befektetésösztönző eszköze - jelentette ki a pénzügyminiszter a Masterplast Gyártó és Kereskedelmi Kft. részére nyújtott támogatást igazoló szerződés aláírási ünnepségén a Fejér megyei Sárszentmihályon.

A Masterplast csoport legújabb beruházásáról a miniszter azt mondta, a cég az új gyártósorral munkahelyeket őriz meg, növeli a hatékonyságát, továbbá energiatakarékos termelést tud megvalósítani a jövőben. Törő Gábor, a térség országgyűlési képviselője azt emelte ki, hogy a kormány a beruházások támogatása mellett munkahelyek megőrzését is segíti a járványt követően: Fejérben bértámogatással eddig 11 ezer munkahelyet őriztek meg. Tibor Dávid, a Masterplast Nyrt. elnöke úgy vélte, ezzel a beruházással és a hozzá kapcsolódó németországi cégvásárlásukkal jelentősen erősödött alapanyag előállításuk, valamint erősebbé válhat nyugat-európai piaci jelenlétük. Megemlítette, hogy az állami támogatással nem csak a magyar építőipar legnagyobb gyártó vállalata maradnak, hanem szintet is léphetnek.

 

A Masterplast új gyártósorral bővít Sárszentmihályon

 

Ács Balázs, a Masterplast alelnöke arról beszélt, hogy az új gyártósoron fő termékük, a tetőfólia gyártására készültek, de a koronavírus-járvány miatt stratégiai fontosságúvá vált védőruha és maszk alapanyagokat is tudnak rajta gyártani. Úgy vélte, amennyiben a jövőben fel tudják futtatni az egészségügyi alapanyag termelést, akkor az építőipar mellett egy másik fontos területen is megvethetik lábukat. A sajtóanyag szerint a Masterplast csoport mintegy 1,25 millió eurós (közel 440 millió forintos) diffúziós tetőfólia gyártásfejlesztési projektjéhez a kormány 440 ezer euró (több mint 150 millió forint) támogatást adott. A társaság a 2019 végén indult gyártásfejlesztési beruházásával évente 30 millió négyzetméter minőségi diffúziós tetőfólia előállítását célozta meg. A projekt teljes költségvetése közel 2 millió euró volt, amelyben gyártó- és laboreszközök beszerzése, valamint infrastruktúra-fejlesztés is helyet kapott.

 

MTI/T.D.