Intelligens üzemet fejleszt az ESZO Kft. vezette konzorcium Ercsiben

Az olaj- és vegyipar, valamint az energetikai ágazat részére technológiai cső-, acélszerkezet- és gépszerelési szolgáltatást nyújtó ESZO Szerelő és Kereskedelmi Kft. vezette konzorcium intelligens üzem fejlesztését kezdte el a Fejér megyei Ercsiben, valamint Kecskeméten.

A cég tájékoztatása szerint a társaság a Neumann János Egyetemmel konzorciumban a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban nyert 618,42 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást egy 1,028 milliárd forintos kutatás-fejlesztési projekt végrehajtására. A projekt keretén belül olyan intelligens technológiákon alapuló, a kft. működésébe szorosan illeszkedő gyártóüzem kifejlesztése a cél, amely az üzemi anyagáramlási szinttől kezdve a vállalatirányítási szintig képes integrálni a legkorszerűbb megoldásokat, és kezelni tudja a kisebb partnerek sokféle formában (méret, anyagminőség, geometria) megjelenő igényeit, amelyek akár egyedi megrendeléseket vagy kisebb sorozatokat is jelenthetnek.

 

Intelligens üzemet fejleszt az ESZO Kft. vezette konzorcium Ercsiben

 

A 2022 végén záruló projekt eredményeképpen felállítanak egy innovatív vállalati üzleti modellt, a gyármodellt, amely alapján létrejön az intelligens üzem ipar 4.0-ás informatikai háttérrel. A nyilvános cégadatok szerint az ESZO Kft. a 2018-as üzleti évben 2,49 milliárd forint nettó árbevételt ért el, az adózott eredménye 388 millió forint volt.

 

MTI/T.D.