Új bölcsődét és óvodát építenek Polgárdiban

A Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében 600 millió forintból valósul meg az új 200 fős óvoda és 24 fős bölcsőde, melyhez tornaterem, étkező, közösségi tér, gyógypedagógiai és orvosi szoba is épül.

Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke a bejelentéskor kiemelte: a fejlesztés nagyon pozitív irányú változásokat fog hozni a település életében. Véleménye szerint a közös együttműködésnek és hathatós lobbi tevékenységnek köszönhetően nyerték meg a támogatást, melynek köszönhetően egy 21. századi 200 fős, 8 csoportszobás óvoda és a 24 fős, 2 csoportszobás bölcsőde épülhet meg 2020-ra. Nyikos László polgármester szerint jelenleg két helyszínen folyik a gyermekek nevelés, a bölcsődei ellátás pedig már több mint tíz évvel ezelőtt megszűnt.

 

Új bölcsődét és óvodát építenek Polgárdiban - forrás: fejer.hu

 

Ennél jobbkor egy ilyen fejlesztés nem is valósulhatna meg - hangsúlyozta. Törő Gábor, a térség országgyűlési képviselője a közgyűlés elnökének és Polgárdi polgármesterének azt az együttműködést, amelyet annak érdekében tanúsítottak, hogy Fejér megye minden települése a fejlődni tudjon, ez igaz Polgárdira is. Megköszönte mindkettejüknek azt a munkát, amivel hozzájárultak e sikeres projekt megvalósításához és további sikereket kívánt nekik.