A Caola Zrt Martonvásáron bővítette kapacitását

Az Egészségipari Támogatási Program keretében bővítette kapacitását a Caola Zrt Martonvásáron.

A martonvásári 157 hektáros ipari parkban kezdte meg beruházását a Caola Zrt. A területre négyezer négyzetméteres csarnokot építenek, amihez az Egészségipari Támogatási Program keretéből 3,9 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad az állam.
 
A Caola Zrt alapítása régmúltra, több mint 190 évre vezethető vissza, túlélt két háborút, a rendszerváltást, majd több viszontagság után 2011-ben újra használhatta régi nevét.
 
Letették a beruházás alapkövét
 
A kozmetikai vállalat jelenleg fertőtlenítőszereket, géleket, felületfertőtlenítőket, tisztítószereket, borotválkozó szereket, test-, kéz- és hajápolási termékeket, hintőporokat, különböző rendeltetésű háztartás vegyipari készítményeket és rovarirtó szereket gyárt.
 
A cég az elmúlt 2 évben a járványhelyzet miatt profi fertőtlenítő- és tisztítószer palettát fejlesztett ki, a régi termékeknek pedig új arculatot terveztek.
 
Az új martonvásári üzemmel 21 új munkahelyet létesítenek és jelentősen megnő a műtéti fertőtlenítők, kéz- és bőrfertőtlenítők, műszer- és eszközfertőtlenítők, valamint felületfertőtlenítők gyártási kapacitása, a gyártócsarnok szinte teljes egészében automatizált lesz.
 
A Caola célja, hogy visszaszerezze a márka méltó helyét a magyar és később a külföldi piacokon.
 
BG
Forrás: MTI, Feol
A képek: MTI/Vasvári Tamás