A Magyar Falu Program keretében megújul az előszállási és az alapi általános iskola

A Dunaújvárosi Tankerületi Központ márciusban kötötte meg a nyertes árajánlatadóval, a Szegletkő Kft-vel a kivitelezésre vonatkozó szerződést.

A baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola és AMI Árpád Fejedelem Tagiskolának a programból 50 millió Ft-ot kap az iskolaépületre és másik 50 millió Ft-ot a tornaterem felújítására.
A tornaterem felújítása során kicserélik a padlóburkolatokat, belső nyílászárókat, a vizesblokkokat, korszerűsítik a fűtést és épületvillamossági munkákat is végrehajtanak. Kicserélik az épületben a kazánt és radiátorokat is, a vizesblokkokban új lámpákat és kapcsolókat szerelnek fel, de a csarnokot világító lámpatestek is megújulnak.
 
 
A Szögletkert 1. alatt található iskolában is felújítási munkálatok veszik kezdetét. Itt a fűtéskorszerűsítés során lebontják a kéményt, továbbá a belső nyílászárókat, kazánt és szellőzőket is kicserélik. Az oldalfalakat és mennyezeti részeket kifestik, de a vizesblokkok és szennyvízrendszer is felújításra kerül. A felújítás során a közel 510 nm-es pince, a több mint 480 nm-es földszint és az 520 nm-es emelet újul meg.
 
A Cecei Általános Iskola Alapi Tagiskolája a programból 50 millió Ft-ot kap a renoválásra. Az épületben korszerűsítik az elektromos hálózatot, kicserélik a belső ajtókat, a padlóburkolatokat, radiátorokat és felújítják a vizes helységeket is. Itt a folyosókat, a közlekedőt, a földszinti fiú WC-ben, 2 tanteremben és a tanári kar szobájában festik le az oldalfalakat és a mennyezetet. Azokat az ablakokat, amire nincs szükség befalazzák és a földszinti lépcsőnél található függönyfalat is megerősítik. Az iskolában a földszinten több mint 340 nm területet, az emeleten pedig 350 nm-t újítanak fel.
 
Mindhárom beruházás netto 36-37 millió Ft-ba kerül. 
 
BG                                                                                                                                                
Forrás: Feol