Bölcsőde létesítésére nyertek pénzt Sárkeresztúron

A Sárkeresztúri Önkormányzat közel 125 millió forint támogatást nyert el a TOP-1.4.1-19-FE1-2019-00033 projekt keretében 2 csoportszobás bölcsőde létesítésére. Az épületre megújuló energetikai eszközök és napelemek kerülnek felszerelésre.

Egy 2 csoportszobás, akadálymentes bölcsödét alakítanak ki, melyhez a jelenlegi óvodát részben átalakítják és bővítik.


Gyerekjátékokat is vásárolnak

Az épület bővítéséhez szükséges területnek csak egy része van meg, emiatt az önkormányzat további ingatlanterületeket vásárol.

A bölcsőderész kiépítésékor figyelembe veszik a helyszínt, ahol a telekalakításokat követően, az udvari oldalon tudják megvalósítani az építkezést. Az épület külön is megközelíthető, de az udvari foglalkozásokat is elkülöníthetik az óvodai résztől.

A beruházással 2 gyermekszoba és több kiszolgáló helyiséget alakítanak ki. A jelenlegi konyhai funkciót ellátó helyiséget a korábbi engedélyek alapján, a bölcsödéhez tartozó tejkonyha kialakításával valósítják meg.

A bölcsődei főbejárat az utcai oldalon a jelenlegi épületrész mellé helyezett előcsarnokba nyílik. Innen az óvoda és a bölcsőde közlekedője érhető el. A bölcsődei közlekedőből nyílik a személyzeti étkező, iroda, szülőknek mosdó, WC blokk, akadálymentesített WC valamint a bölcsődei átadó.

A projekt során beszerzik a működéshez alapvető bútorokat, berendezési tárgyakat és udvari eszközöket. 

A projekt várhatóan 2022.09.30-ig tart.

Forrás: Sarkeresztúr honlapja

A képek illusztrációk