Dunaújvárosban is fejlesztette hálózatát a DIGI

A DIGI Kft befejezte 3 évvel ezelőtt elkezdett hálózatfejlesztési munkáit, amit több hazai nagyvárosban, köztük Dunaújvárosban is elvégzett.

A DIGI Kft 2018-ban kezdett hozzá lefektetett gerinchálózatának meghosszabbításához, amely 3 év munka után meghaladja a 2000 kilométert. A beruházást 16 vidéki nagyvárosban valósította meg, mint Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc, Szolnok, Szeged, Győr, Siófok, Székesfehérvár, Veszprém és Dunaújváros.
 
Még jobb lett a DIGI Kft 
 
A hálózatfejlesztési munkálatoknak köszönhetően lehetővé vált, hogy a csúcstechnológiás, felhasználói végpontig kiépített (FTTH - Fiber to the home) vidéki gerinchálózata saját optikai hálózaton kapcsolódjon a vállalat fővárosi központjához.
 
A DIGI Kft 2019-ben mobil szolgáltatásainak fejlesztéseként több mint 900 településen tette elérhetővé a DIGIMobil szolgáltatását, amivel a lakosság 90 százalékának biztosítva van a kültéri lefedettség.
 
A DIGI Kft 1998-ban való megjelenése óta a hazánk egyik meghatározó távközlési szolgáltatója, jelentős szerepet tölt be másodikként a technológiától független televízió piacon 28,3 százalékos, a vezetékes internet szegmensében 22,6 százalékos piacrésszel, míg a vezetékes telefonszolgáltatás 22,1 százalékot tesz ki.
 
A 4iG Nyrt 2021 novemberében bejelentette, hogy felvásárolja a román RCS & RDS konzorciummal a DIGI Távközlési Kft. és leányvállalatait. Az ügylet várhatóan 2022 januárjában befejeződik.
 
BG
Forrás: MTI, DIGI Kft
A képek illusztrációk