Elektromos kerékpárokra pályázhattak Fejér megyében

Elektromos kerékpárok beszerzését támogatta a kormány, melyre a Fejér megyeiek is jelentkezhettek.

A Klíma- lés természetvédelmi akcióterv célja, hogy elősegítse a közlekedés zöldítését, emiatt hirdette meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium az elektromos kerékpározásra ösztönző kiírást.
 
Az elektromos kerékpárok használata hozzájárul a környezet védelméhez
 
Az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését támogató pályázaton a kérelmezők 97%-a 736 millió forint értékű támogatásban részesült.
 
A pályázat fő célja volt, hogy az autóval munkába közlekedőket a kerékpározásra ösztönözzék. A tekeréssel nemcsak a környezetet védik, hanem a testmozgás révén, jót tesznek az egészségüknek is.
 
A 12. fordulóval záródó felhívásra jelentkezők közül 5000 pedálszenzoros kerékpár megvásárlásához kaptak legfeljebb 90 ezer forintos hozzájárulást, valamint további 1900 nyomatékszenzoros biciklihez legfeljebb 150 ezer forint támogatás jutott.  
 
A környezetbarát közlekedési módok térnyerését felgyorsítja a Zöld Busz Program is, melynek eredményeképp a 25 ezer fő feletti lakosságszámú településeken csökkent a zaj- és levegőszennyezés mértéke. A kormány 20 milliárdot fordított az elektromos járművek beszerzésére.
 
BG
Forrás: MTI, Portfolio
A képek illusztrációk