Különleges gazdasági övezetet hoztak létre Fejér megyében

Aláírták a Duna-mente-Fejér megye gazdasági övezetről szóló megállapodást. A megállapodást Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Iváncsa és Rácalmás polgármesterei írták alá.

Mielőtt aláírták volna a szerződéseket a megyei közgyűlés, valamint a két település képviselőtestülete is átvizsgálta és jóváhagyta a szerződést. A gazdasági övezetben Adony és Kulcs is helyet kapott, hiszen érintettek a térségben zajló beruházásokban.
 
Aláírták a gazdasági övezetről szóló megállapodást
 
Dr. Molnár Krisztián elmondta, hogy a közgyűlés napirendi pontja az volt, hogy eleget tegyenek törvényi kötelezettségüknek és a kijelölést követően 30 napon belül megállapodjanak Iváncsa és Rácalmás településekkel a közfeladatok ellátását illetően.
 
Elsődleges feladatuk, hogy a 4 településen élők életkörülményeit javítsák. Iváncsán és Rácalmáson olyan beruházások valósulnak meg, melyek meghaladják az önkormányzatok kapacitását.
 
Rácalmáson és Iváncsán több pénz marad az iparűzési adóból, míg a 2 másik település jelentős mértékű támogatásokra számíthat. A baloldali ellenzék nehezményezi, hogy Dunaújváros nem része a gazdasági övezetnek, de ennek pont egy általuk előterjesztett jogszabály módosítás az akadálya.
 
Ronyecz Péter, Adony polgármestere szerint az iparűzési adóról hozott törvény azoknak a településeknek kedvez, ahol nagy cégek vannak. Bízik benne, hogy a megállapodás kézzel fogható forrásokat és fejlesztést jelent azoknak a településeknek, melyeknek a negatív hatásokat el kellett tűrnie.
 
Jobb Gyula, Kulcs polgármester kiállt az övezet létrehozása mellett, mert szerinte a megállapodás segít fejleszteni a települést.
 
Molnár Tibor Iváncsa, Schrick István Rácalmás, Ronyecz Péter Adony és Jobb Gyula Kulcs polgármesterei mielőtt aláírták volna a szerződést elmondták, hogy bizalommal tekintenek a megalakult gazdasági övezet felé.
 
BG
Forrás: Fejér Megye Honlapja, FEOL
A képek illusztrációk