Sárszentmihályon gyárt majd egészségügyi védőfelszereléseket a Masterplast

Egészségügyi késztermékek gyártásába kezd a Masterplast Kft., melynek során a vállalat védőfelszerelések előállításáért felel majd. Az állami finanszírozású bővítésnek köszönhetően több munkahelyet is teremtenek, várhatóan szeptembertől elindul a termelés. 

A Masterplast Nyrt. leányvállalata, a Masterplast Kft. Sárszentmihályon bővíti telephelyét annak érdekében, hogy védőfelszereléseket gyárthasson az egészségipar számára. A fejlesztés 2,5 milliárd forintba kerül, melynek oroszlánrésze, csaknem 2 milliárd forint állami finanszírozás.  

A kormány munkahelymegőrző és munkahelyteremtő programjába illeszkedik a Masterplast bővítése, hiszen 40 új munkahely jön létre Sárszentmihályon. Emellett egészségipari beruházása miatt is támogató az állam, a „Covid-19 szempontjából releváns termékek előállítására irányuló beruházási támogatás” jogcímen kaptak ekkora összeget.  
 
 
 Tibor Dávid, a Masterplast elnöke, Ács Balázs alelnök és Törő Gábor politikus
 Tibor Dávid, a Masterplast elnöke, Ács Balázs alelnök és Törő Gábor politikus
 

A Masterplasttól nem idegen az egészségipari fejlesztés, 2020 decemberében indult egészségipari alapanyaggyártásra irányuló nagyberuházásuk. Ezen gyártásfejlesztések összköltsége több mint 12 milliárd forintot tesz ki. 

A tervük az, hogy az alapanyagoktól a késztermékekig egy teljes egészségipari gyártási láncot hozzanak létre cégen belül. A gyártásfejlesztés következtében olyan termékek előállítására lesznek képesek, amelyekre a járvány után is szüksége lesz az egészségiparnak, így piacvezetők maradhatnak, valamint az egészségügynek is nagy segítséget jelenthetnek termékeik. 

Jelen sárszentmihályi beruházásuk során a gyártókapacitást növelik, egészségügyi késztermékeket gyártanak majd. Ilyen lesz a védőoverál, az orvosi köpeny, a zsilipruha, a lábzsák, a fejvédő és az izolációs lepedők. 
 
 
 
M. A. 

Forrás: uzletem.hu

Fotó: Törő Gábor/ Facebook