Új intermodális csomópontot építenek Fejér megyében

Székesfehérváron intermodális csomópontot építenek, amivel az utazóközönség közösségi közlekedési eszközökkel, illetve útvonalon érheti el úticélját.

A beruházás Fejér megye teljes területére kihat, hiszen így nemcsak a vasút, a helyi, a helyközi autóbuszjáratok találkozási pontja lesz Székesfehérvár, hanem egyszerűbben megközelíthetővé válik a megyekszékhely a kerékpárral és közúton közlekedők számára.
 
Biciklivel is könnyebb lesz megközelíteni a várost
 
A beruházás várhatóan a város és Fejér megye közösségi közlekedését egy magasabb szintre emeli majd.
 
Az intermodális csomópont csak egy része Székesfehérvár fejlesztési céljainak, hiszen 2020 novemberében már bejelentették, hogy átépítik a helyi vasútállomást és új irodahelyiséget alakítanak ki a Volánbusz számára, ahol az utazóközönséget is kiszolgálják majd.
 
Az intermodális csomópont miatt több fejlesztést is megvalósítanak, csomópontot és felüljárót építenek Székesfehérváron, valamint olyan parkolóházat létesítenek, amely a helyi autóbuszokat is fogadni tudja.
 
A beruházás részeként az informatikai fejlesztések által létrejöhet az intelligens (vizuális és hangos) utastájékoztatás is, emellett pedig kamerarendszert telepítenek a területre.
 
BG
Forrás: Fejérvár.hu
A képek illusztrációk