411 parkolóhellyel bővült Székesfehérvár 2018-ban

 

Cser-Palkovics András polgármester közölte: tavaly 411 új parkolóhely létesült Székesfehérváron, melyből több mint kétszáz a Vízivárosi parkoló megépülésének köszönhető. Hozzátette: már elkészültek a Palotai úti ötszáz férőhelyes parkolóház tanulmánytervei.

2015 óta 11 ezerről nőtt a személygépkocsik és motorkerékpárok száma, az ingázó munkavállalók száma pedig 31.800. A parkolóigény folyamatos növekedése miatt idén tovább folytatódik a parkolóhelyek építése. A polgármester kiemelte: a kórházfejlesztés 474 parkoló építését tartalmazza és az intermodális központ mellett is több száz parkoló létesül a Vasútállomás környékén.

 

411 parkolóhellyel bővült Székesfehérvár 2018-ban - forrás, fotó: szekesfehervar.hu

A székesfehérvári parkolóhelybővítés 2019-ben is folytatódik

 

Cser-Palkovics András beszélt az NFC kártyáról is, mellyel egy órás ingyenes parkolást tesz lehetővé Székesfehérváron. Kiemelte, hogy emellett a Vodafone alkalmzás száz parkolóhely esetében teszi lehetővé az okosparkolást, ezt a rendszert idén további száz parkolóhellyel bővítik. A Palotai úti parkolóházzal kapcsolatban elmondta: két ütemben valósul meg a beruházás, melynek első felére más rendelkezésre állnak a források.