9 milliárd fejlesztésekre

A kormány összesen 8,9 milliárd forintot ítélt meg Székesfehérvárnak, így elindulhat a déli összekötőút, egy belvárosi parkolóház és a szennyvíz-tisztító telep biogáz-fejlesztése is.

Csakne, 3,3 milliárdos forrást hagyott jóvá a kormány a déli összekötő út megépítésére, ami Székesfehérvár gazdasági területeinek jó színvonalú közúti elérhetőségét szolgálja majd és tehermentesíti a belvárosi és a városi utakat. Az utcai parkolóház megépítésére szintén a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében nyújtott be a város pályázatot. A belváros tehermentesítését és a parkolóhelyek bővítését célzó fejlesztéshez több mint egymilliárd forintot biztosítanak.

 

székesfehérvári szennyvíztisztító telep

A szennyvíztisztító telep biogáz felhasználásával történő fejlesztésére több mint 1,1 milliárd forint jut

 

székesfehérvári szennyvíztisztító telep biogáz felhasználásával történő fejlesztésére több mint 1,1 milliárd forint jut. A környezetvédelmet szem előtt tartó fejlesztés költséghatékony is, hiszen a tervek szerint a telep villamosenergia-fogyasztása megközelítőleg 84 százalékkal fog csökkenni, a széndioxid-kibocsátás közel évi háromezer tonnával lesz csökkenthető. A városrészi rehabilitáció keretében megújuló Sóstói Stadion és környezete rendbetételéhez további 3,3 milliárd forintos kiegészítő forrást biztosít a kormány.

 

/T.D.