A Corvinus a közép-dunántúli régióban végez fejlesztést: kiemelt jelentősége van Fehérvárnak

A Budapesti Corvinus Egyetem egy sikeres pályázatnak köszönhetően 326 millió forint támogatást nyert el arra, hogy a közép-dunántúli régióban kutatásokat végezzen, és ezzel segítse a helyi vállalkozásokat gazdasági kapcsolataik javításában, illetve magasabb hozzáadott értékű termékek előállításában.

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban elnyert forrás segítségével olyan alap- és alkalmazott kutatásokat kívánnak megvalósítani, amelyek elősegítik a régió gazdasági és társadalmi fejlődését, összhangban Magyarország intelligens szakosodási stratégiájával. A térségben kiemelkedő jelentősége van Székesfehérvárnak, a város áll a kutatás fókuszban. 

 

Székesfehérvár

A térségben kiemelkedő jelentősége van Székesfehérvár gazdaságának

 

A közeljövőben az egyetem munkatársai a helyi cégeknél, illetve a köz- és a civil szektorban felméréseket készítenek annak érdekében, hogy felmérjék, miként illeszkednek a térség szervezetei a lokális vagy globális termelési és érték-előállítási hálózatokba. A kutatás segítségével szeretnék megerősíteni a régió ipari szerepét, a cél, hogy a térség tudásalapú régióvá váljon. Az együttműködésben az egyetem mindhárom kara részt vesz, így olyan egyedülálló társadalomtudományi tudásbázisra építkezhetnek, ami példa nélküli ebben a régióban.
 

/T.D.