A székesfehérvári fejlesztésekről egyeztetett Orbán Viktor és Cser-Palkovics András

Orbán Viktor miniszterelnök 2015. május 26-án a Modern városok program keretében Székesfehérvárra látogatott, ahol együttműködési megállapodást írt alá Cser-Palkovics András polgármesterrel.

Orbán Viktor a következő hetekben mind a 23 megyei városba ellátogat a Modern városok program keretében, hiszen az uniós forrásokból nagy összegeket fordítanak minden megyei jogú város fejlesztésére, és ezt szeretné egyeztetni a városvezetőkkel.

Ma Székesfehérvárra látogatott, ahol több fejlesztést jelentettek be:  a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórházban újabb beruházás kezdődik, emellett a korábban a kormány támogatásával visszavásárolt börgöndi repteret sport- és üzleti célú repülőtérré alakítják.

 

 

Vonzóvá kell tenni Székesfehérvár városát

 
A város jelenleg üresen álló ingatlanjainak valamelyikében modern középiskolai oktatási központot valósítanak meg. A kormányfő az életminőség-javító fejlesztések közé sorolta a belváros és a Zichy-liget összekapcsolását is, az évek óta üresen álló Fekete Sas Szállóból pedig hangversenyterem lesz. Ráadásul lakásépítési programot indítanak a a megfelelő képzettségű munkaerő vonzására.

Cser-Palkovics András (Fidesz) kiemelte: a város hosszú történelme során soha annyi segítséget nem kapott az államtól, mint Orbán Viktor kormányától az elmúlt években.


MTI/MCOnet

 

Fotó: Árvai Károly