Amatőr minifutball-tornát rendeznek Fehérváron

Szeptember 20. és 30. között Székesfehérváronn közel 200 csapat lép pályára a Mini4EU névű európai amatőr minifutball-tornán.

Tibor Dávid, az Európai Minifutball Szövetség elnöke hangsúlyozta, hogy nem a sportág legjobb válogatottjai mérkőznek meg egymással, hanem azok az amatőrök, akik heti rendszerességgel űzik a kispályás focit. Az előzetes nevezések alapján húsz európai országból érkeznek csapatok, melyek saját városukat képviselik majd - tette hozzá. A mérkőzéseket 5+1 fős együttesek vívják. A Városok Kupáját a férfiak mellett a nőknek is megrendezik, de külön tornájuk lesz a hátrányos helyzetű, főként fogyatékkal élőkből és a 23 év alatti fiatalokból álló együtteseknek is. 

 

Amatőr minifutball-tornát rendeznek Fehérváron

Fehérvár Kupát is rendeznek, melyen a városi és környékbeli vállalkozások, rendvédelmi szervek mérik össze tudásukat

 

Az elnök elmondta, hogy a tornát európai uniós támogatásból, az Erasmus+ program keretében rendezik meg a Sóstói Stadion mellett a MOL Vidi utánpótlás központjában. Mészáros Attila alpolgármester fontosnak nevezte, hogy a tíz nap során a városban az élsport mellett hangsúlyosan megjelenik a tömegsport, valamint a fogyatékkal élők sportja is. A futballfesztivál utolsó napján, szeptember 30-án Fehérvár Kupát rendeznek, melyen a városi és környékbeli vállalkozások, rendvédelmi szervek mérik össze tudásukat.

 

MTI/T.D.