Befejeződött a Jávor Ottó tér felújítása

A Jávor Ottó tér felújításával tovább bővült a székesfehérvári parkok száma: az átépítés során szökőkutat is telepítettek, valamint ötezer új növényt ültettek el.

A tér felújítása során térköves sétányokat és gyöngykavics burkolatú tereket, valamint új zöldfelületeket alakítottak ki. Az átadáson Cser-Palkovics András polgármester kiemelte: a közel 250 millió forintos beruházásnak köszönhetően összehangolták a tér különböző funkcióit - park, közösségi tér, emlékhely. Hozzátette, hogy itt kap majd helyeta "Születés park", ahová évente egy-egy fát ültetnek az adott évben Székesfehérváron született gyermekekért.

 

Befejeződött a Jávor Ottó tér felújítása - forrás: szekesfehervar.hu

A szökökút nyolc méter magas vízoszlopot és öt különböző vízképet képes létrehozni

 

Égi Tamás alpolgármester elmondta, hogy a Bartók Béla téren folytatódnak a felújítások. Dr. Kovács Béla Sándor önkormányzati képviselő szerint fontos a szabadtéri terek felújítása, a látvány helyeken pedig szívesen töltik a fehérváriak a szabadidejüket. A munkálatok során áthelyezték a Katyni emlékkeresztet, öntözőrendszert építettek ki, felújították a közvilágítást, a telepített szökökút pedig nyolc méter magas vízoszlopot és öt különböző vízképet képes létrehozni.

 

/T.D.