Elkészült a vasútállomás felújítása

Átadták a több mint 33 milliárd forintból megújult székesfehérvári vasútállomást. A beruházás során megújult a vasúti pálya, a biztosítóberendezések és az állomásépületet is részben felújították.

Az új vasúti pálya és a huszonegyedik századi biztosítóberendezés összehangolja a vonatok közlekedését és ezáltal biztonságosabbá is teszi a forgalmat, valamint a jövőben intermodális közösségi közlekedési központ létesül a vasútállomás mellett, valamint parkolókat is kialakítanak. A székesfehérvári vasúti csomópontot legutóbb 1954-ben korszerűsítésették, azóta elöregedett a vágányhálózat és a biztosítóberendezések is. A fejlesztésnek köszönhetően az átmenő fővágányokon 100 óránkénti kilométerre emelkedett a megengedett sebesség.

 

	Elkészült a székesfehérvári vasútállomás felújítása

Új utastájékoztató tábla a több mint 33 milliárd forintból megújult székesfehérvári vasútállomáson

 

A beruházás keretében 19 kilométer hosszan vágányátépítés történt, megújult kilenc személypályaudvari vágány, négy magasperon és három szigetperon, több perontető és három új peronlift épült. Emellett új térvilágítást, korszerű utastájékoztató és vagyonvédelmi térfigyelő rendszert állítottak üzembe. A részben megújult állomásépületben nyolc méter széles utasaluljárót és két csarnokliftet alakítottak ki. A beruházás európai uniós és hazai források felhasználásával több mint nettó 33 milliárd forintból valósult meg.

 

/T.D.