Felavatták az új fehérvári futballstadiont

Ratatics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója, a klubbal és a város polgármesterével közös sajtótájékoztatón jelentette be: MOL Aréna Sóstó lett az új fehérvári futballstadion neve.

A MOL-csoport büszkén tekint vissza a közel tíz éves együttműködésre az egyesülettel és "rendkívüli lelkesedéssel tekint a jövőbe is" - hangsúlyozta Ratatics Péter. Az ügyvezető rámutatott: Közép-Kelet Európában egyedi állapot, hogy egy gazdasági társaság két stadionnak - a fehérvári mellett a dunaszerdahelyinek is - névadója. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere örömének adott hangot amiatt, hogy "újra itthon a csapat", mint mondta, régóta vártak erre a drukkerek. Megjegyezte, hogy a gárda sokat fejlődött az elmúlt években: "a nemzetközi kupában extrát nyújt, hátán viszi a magyar labdarúgást" és jó esély van rá, hogy a csoportból való továbbjutás esetén ebben az idényben Európa-liga-meccset rendezhessenek Sóstón.

 

Felavatták az új fehérvári futballstadiont

A bajnok MOL Vidi FC új otthona 13,98 milliárd forintos beruházással valósult meg

 

Balogh Attila, a MOL Vidi ügyvezetője szerint is nagy öröm három év után hazatérni Székesfehérvárra. A felcsúti Pancho Aréna is kitűnő létesítmény, de mégiscsak ez az igazi otthonunk - fűzte hozzá. Nemrégiben kötött öt plusz ötéves - egy állandó bérletről és egy eseti használatról szóló - keretszerződést a MOL Vidi FC tulajdonosa, a Fehérvár FC Kft. Székesfehérvár önkormányzatával, amelynek értelmében bérbe veszik a létesítmény sport- és irodai célú részeit. A pályát és a labdarúgó-mérkőzésekkel összefüggő kiszolgáló helyiségeket eseti jelleggel, meccsnapokon használják.

Az új stadiont az OTP Bank Liga hatodik fordulójából elhalasztott MOL Vidi FC-Újpest FC mérkőzéssel avatták fel. A nyitómeccset követően idén még további két bajnokit rendeznek Székesfehérváron: a Vidi december 2-án a Budapest Honvédot, majd december 16-án a Ferencvárost fogadja.