Globális víziközmű kompetencia központ épülhet Székesfehérváron

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. stratégiai partnerségi megállapodás kötésekor jelentette be Török László, a Grundfos Magyarország ügyvezető igazgatója, hogy a tervek szerint Székesfehérváron hozzák létre a vállalatcsoport globális víziközmű kompetencia központját.

A vállalat mindig is támogatta a duális képzési rendszer bevezetését, végül tavaly szeptemberben a duális gépészmérnök alapszakon már szerepvállalásukkal is elköteleződtek, mint vállalati partner, sőt 2017. szeptemberétől a villamosmérnöki szak hallgatói gyakorlati képzésben is részt vehetnek. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a Grundfos a megállapodás aláírásával fejezte ki hosszú távú stratégiai partnerségüket és elkötelezettségüket a térség fejlődési iránt.

 

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. stratégiai partnerségi megállapodást írt alá - forrás: szekesfehervar.hu

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. stratégiai partnerségi megállapodást írt alá

 

Török László szerint komoly mérföldkő a megállapodás aláírása, amivel kinyilvánítják, hogy a termékekhez és a technológiához kapcsolódó kutatás-fejlesztéshez az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karát tekintik stratégiai partnernek. Továbbá olyan tervezettel állt elő a vállalatcsoport, amely szerint a globális Grundfos víziközmű kompetencia központját Székesfehérvárra helyezik, ami több kutatást, fejlesztést és gyártástechnológiát jelent.

 

/T.D.