Harminc új távolsági buszt állítottak forgalomba

Két milliárd forint értékben, harminc új távolsági autóbuszt állított forgalomba a Komárom-Esztergom és Fejér megye buszos tömegközlekedését végző Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ.

Az elmúlt 11 év legnagyobb beruházása mellett a vállalat idén még további 69 buszt akar beszerezni. A társaság el szeretné érni, hogy 2019 végére a szolgálatban álló 560 busz átlagos életkora hat évvel csökkenjen és tíz év legyen. A tervet a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek még jóvá kell hagynia.

 

Harminc új távolsági buszt állított forgalomba a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ

Harminc új távolsági buszt állított forgalomba a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Székesfehérváron és Tatabányán

 

Tari István, az Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. igazgatója elmondta, a kormány számára kiemelten fontos, hogy a 2020-as piacnyitásra az állami busztársaságok jó állapotú járművekkel rendelkezzenek és ehhez legyen költségvetési fedezet. A buszokat a Kravtex Kft. gyártja, mindegyik klimatizált, euro 6-os motorral felszerelt. A most átadott 30 buszból tíz jármű alacsony padlójú, a középső ajtónál kihajtható rámpával. A társaság 1560 embert foglalkoztat, közülük 990 buszvezető.

/T.D.