Határtalanul! Fehérváron is

Öt napot tölt Székesfehérváron negyven nagyszalontai diák és négy kísérőpedagógus a Határtalanul! program keretében, melyre a Ciszterci Szent István Gimnázium nyújtott be sikeres pályázatot.

A Határtalanul! program célja, hogy elősegítse a magyarországi és a külhoni magyar fiatalok közötti kapcsolatokat, valamint az intézmények közötti szakmai kapcsolat kialakítását. A székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium több mint 3 millió forintos vissza nem térítendő támogatásban részesült a program keretében, így negyven kilencedik évfolyamos diák és négy kísérőtanár érkezett Nagyszalontáról. A nagyszalontaiakat Mészáros Attila alporgármester fogadta, majd a gimnázium 9. b osztálya kalauzolta őket a városban. "Az öt nap remek alkalmat teremt a diákoknak a kapcsolatépítésre, emellett a közös gyökerek megtalálása és az értékek mentén való párbeszéd miatt is fontos" - fogalmazott az alpolgármester.

 

Határtalanul! program - Székesfehérvárra érkezett negyven nagyszalontai diák - forrás: szekesfehervar.hu

A Határtalanul! program keretében negyven nagszalontai diák és négy kísérőpedagógus érkezett Székesfehérvárra

 

Nagy Ildikó, a Nagyszalontai Arany János Elméleti Líceum igazgatóhelyettese szerint a pályázatok hozzájárulnak ahhoz, hogy a nagyszalontai tanulók ismereteket szerezzenek a magyarságtudatról, emellett meginvitálta a székesfehérvári fiatalokat Nagyszalontára. A nagyszalontai diákok péntek délután érkeztek, azóta játékos helytörténeti és városismereti versenyen, kulturális bemutatón vettek részt, többek között ellátogattak a Helytörténeti Múzeumba, Zámolyra, Csókakőre és a kápolnapusztai temetőbe, közös szentmisén vettek részt a fehérvári tanulókkal, valamint egész estés táncház is fokozta a hangulatot. A vendégek kedden utaznak haza.

 

/T.D.