Másodjára volt egészségnap

Másodjára tartottak egészségnapot a KÖFÉM Művelődési Házban, az érdeklődőket ingyenes állapotfelméréssel és szűrővizsgálatokkal várták, amiket  a Szent György Kórház és a Humán Szolgáltató Intézet orvosai, munkatársai végeztek.

A vizsgálatok mellett különböző mozgásformákat is kipróbálhattak a résztvevők. A városvezetés kiemelten támogatja az ehhez hasonló rendezvényeket, a szervezés során arra is figyeltek, hogy ha valamilyen problémát találnak egy páciensnél, akkor megfelelő beutalót is tudjanak adni számára - közölte Östör Annamária, Székesfehérvár egészségügyi és sporttanácsnoka.

 

Egészségnap a KÖFÉM Művelődési Házban - forrás: szekesfehervar.hu

Speciális tornát tartott Fejér Megyei Osteoporosis Klub

 

 

A Fejér Megyei Osteoporosis Klub speciális tornát tartott az egészségnapon, elsősorban a csontritkulás megelőzése és gyógyítása céljából. Turánné Deák Éva klubvezető-helyettes elmondta, hogy minden ötven év felettinek kifejezetten ajánlott a csontok és az ízületek karbantartását szolgáló torna. Az állapotfelmérés mellett lehetőség volt testsúly ellenőrzésére, testtömeg index számításra, vérnyomás-, vércukorszint-, koleszterinszint-mérésre, rizikókérdőív kitöltésére, szakorvos bevonásával kardiológiai vizsgálatra, mozgásszervi és melanoma szűrésre, dietetikai tanácsadásra, valamint jógára.

 

/T.D.