Nem volt még ilyen magas Fehérvár költségvetésének főösszege

Székesfehérvár költségvetésének főösszege 2017-es évben 68 milliárd forint, az összes fejlesztési kiadás 39,8 milliárd forintot tesz ki.

Cser-Palkovics András polgármester elmondta, hogy a város működtetésére, térségi feladatellátásra és jóléti kiadásokra 23,7 milliárd forintot fordítanak. Az összes fejlesztés egy részét (6,5 milliárd forint) saját erőből hajtja végre Székesfehérvár. A Modern városok programból 9 milliárd, egyedi projektekből 21,8 milliárd, az Integrált Területi Programból 2,25 milliárd forint jut fejlesztésekre az idei esztendőben. Az idei bevétel több mint 19 milliárd, ebből az iparűzési adó 14,2 milliárd forint.

 

Soha ilyen magas nem volt Székesfehérvár költségvetésének főösszege

Soha ilyen magas nem volt Székesfehérvár költségvetésének főösszege

 

A polgármester szerint a tartalák összeg is magas: önkormányzati feladatellátásra 3,6 milliárd, általános tartalékként 250 millió, egyéb tartalékként 676 millió forint szerepel a sorokban. Idén továbbra is folytatódik az Ybl intézményfejlesztési program, a Saára Gyula út-, járda és parkolóhely fejlesztési program, az oktatási infrastruktúra-fejlesztési program és a közbiztonsági program, emellett elindul a Kégl György egészségügyi program.

 


/T.D.