A Hanon System több milliárd forint állami támogatással fejleszt

A gazdasági újraindításának sikerét jelzi, hogy 3 beruházást is bejelenthettek- mondta el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A három beruházás összértéke 96 milliárd forint, melyből a Hanon System Kft 18 milliárd forinttal részesedik, amihez 4,6 milliárd forinttal járul hozzá az állam. A dél-koreai cég a beruházással elektromos autókba kerülő klímarendszerek gyártási kapacitását bővíti, mellyel 40 új munkahelyet teremtenek. Jelenleg több mint 2000 alkalmazottjuk van Magyarországon.
 
Szijjártó Péter Min Sung-gal, a Hanon System Kft vezérigazgatójával
 
Szijjártó Péter fontos befektetőnek és kiváló technológiafejlesztési partnernek nevezte a távol-keleti állam cégeit. A két ország közötti kereskedelmi forgalom a tavalyi év során 28 %-kal bővült, az idei év első negyedévében pedig további 25 %-kal. Dél-Korea az 5. legnagyobb befektető hazánkban.
 
Az ország újraindításának sikeréhez az eredményes oltási kampány és a munkahelyteremtésre koncentráló gazdaságpolitika mellett fontos volt, hogy hazánk megerősítse a Távol-Kelettel a kapcsolatait, mivel egyre nagyobb szerepük van a világgazdaságban.
 
Min Sung, a Hanon System Hungary Kft vezérigazgatója fontosnak tartotta kiemelni, hogy működésükhöz 30 éve (1991 óta) biztosít kedvező feltételeket Magyarország, ezért kötelességüknek érzik, hogy a fenntarthatósághoz hozzájáruljanak.
A világ egyik legnagyobb autóipari klímatechnikai cégének számít az 1986-ban alapított Hanon System Kft. Termékeiket használja többek között a Ford, Audi, Volvo és a Renault is.
 
A vállalat székesfehérvári üzemében közel 1600 fővel állítanak elő alkatrészeket. 2001-ben a Nógrád megyei Rétságon, 2019-ben pedig Pécsett újabb gyárakat építettek.
 
A magyarországi vállalat 2019 évi árbevétele meghaladta a 65 milliárd forintot, 2020-ban pedig 58 milliárd forintot értek el, főleg külföldi értékesítésekből.
 
BG
Forrás: MTI/Fotók Balogh Zoltán