A székesfehérvári strand nagymedencéje 110 millió Ft-ból újul meg

Felújítják a székesfehérvári strand nagymedencéjét, amelyet ha az időjárás is megenged, júniusban kipróbálhatnak a vendégek.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere jelentette be Facebook-on videójában, hogy 300 köbméter beton és 27 tonna vasanyag felhasználásával a strand nagymedencéje átfogó felújításon esik át és sort kerítenek a gépészeti hálózat cseréjére. A város saját forrásból finanszírozza a 110 millió Ft összértékű beruházást, melyet a Városgondnokság végez el.
 
 
A medence felújítása során elkészítik a mellett lévő terület térkövezését, megújítják a nagymedence teljes csőhálózatát, valamint új fóliát és csempét raknak a medencetérre. A tervek szerint május végére befejezik a munkálatokat.
 
A polgármester abban bízik, hogy az időjárás is lehetővé teszi, hogy május végén, június elején megnyithassák a medencét és a strandot is.
 
Cser-Palkovics András Facebook videójában beszélt a további tervekről is. A medence fölé egy új sátrat szeretnének építeni, mert hosszú távon megoldást jelentene és nem kellene folyton lebontani és újraépíteni. Ezzel biztosítani tudnák, hogy a két nagymedence folyamatosan működjön.
 
BG
Forrás: FMC