A Vass Acélcsarnok Kft több mint másfél milliárdból fejleszthet

A Vass Acélcsarnok Kft 1,661 milliárd forintból innovatív termelési eszközöket vásárolhat.

Az acélszerkezetek és acélcsarnokok gyártásával foglalkozó vállalat az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 1,661 milliárd forint feltételesen visszatérítendő támogatást nyert el.
 
Jelentős fejlesztéseket valósítanak meg
 
A 2001-ben alakult vállalat az elmúlt több mint 20 év során folyamatosan fejlesztette tevékenységét mind technológiailag, mind humán erőforrás szempontjából. A Vass Acélcsarnok Kft a projekt keretében "Fémszerkezet gyártása" tevékenységét fejleszti.
 
A beruházás a vállalkozás Ipar 4.0-hoz kapcsolódó, digitális és automatizált technológiai fejlesztéshez történő kapcsolódását szolgálja. Gyártástechnológia fejlesztésével termelésük nagymértékű növekedést tud produkálni, melynek köszönhetően a folyamatosan növekvő belföldi értékesítés mellett a külpiaci jelenlétüket is erősíthetik.
 
A projekt keretében iszkaszentgyörgyi telephelyükre többek között automata 3D-s cső és profilmegmunkáló lézer gyártócellát, 3D-s nagypontosságú lemezmegmunkáló gyártócellát szereznek be, valamint modern termelésirányítási rendszert vezetnek be.
 
A cég jelenleg közel 70 főt foglalkoztat.
 
BG
Forrás: MTI, Vass Acélcsarnok Kft
A képek illusztrációk