Április közepéig tölthető ki a klímastratégiai kérdőív

Székesfehérvár önkormányzata klímastratégiai kérdőívet tett közzé városi honlapján, amelynek keretében a lakosság véleményére kíváncsiak. A fehérváriak beleszólhatnak a fejlesztésekbe és az egész stratégia kialakításába is. A honlapon április 15-ig érhető el a kérdőív, amelynek kitöltésére a polgármester, Cser-Palkovics András is buzdít.

Saját városi klímastratégiát alkot Székesfehérvár, melynek keretében egy fenntartható modellt szeretnének a városban. A metódus elsősorban az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodást segíti majd, illetve az üvegházhatású gázkibocsátás redukálását segítené elő a vállalati szférában. A lakossági gázkibocsátás-csökkentés viszont annyira specifikus, hogy szükség van egyéni felmérésre is, erre jó a kérdőíves megoldás. 

 

Fontos a stratégia a klímaváltozás miatt

Fontos a stratégia a klímaváltozás miatt


A környezetvédelem ma már nemcsak az emberek jól felfogott érdeke, hanem gazdasági stratégia is. A Székesfehérvári Önkormányzat a városi honlapon elérhetővé tette klímastratégiáját érintő kérdőívét, amelyben kérdéseket tesznek fel a lakosság számára. Érintik az erdősítés, e-közlekedés, környezetvédelmi fejlesztések kérdéskörét is. A fenntarthatóság jegyében cselekszik a városvezetés, mint írják honlapjukon a város természeti szépségei és épített, városi, közlekedési környezetének elemei optimális arányát kívánják létrehozni.  


A klímastratégiát az önkormányzat az Energiaklub Szakpolitikai Intézet és Módszertani Központ Egyesülettel közösen valósítja meg. A lakosság véleményét e kérdőív segítségével kérdezik meg, amelyet április 15-ig lehet kitölteni, ide kattintva

 

M. A.