Az 50 év felettiek digitális készségeit fejlesztik Székesfehérváron

A 8 Duna menti országot érintő eDigistars projekt keretében szakmai iránymutatások mellett kidolgozott képzésekkel segítik az 50 év feletti munkavállalók digitális kompetenciáinak fejlesztését.

Az eDigistars 2020. július 1-jén a magyarországi Innoskart Vállalkozásfejlesztési Központ vezetésével, a Duna Transznacionális Együttműködési Program keretén belül indult el. Céljuk, hogy elősegítsék az 50 év felettiek munkaerőpiacra való visszajutását és választ adjanak a piacon jelen lévő igényre a digitális/informatikai szaktudás iránt a Duna régió országaiban. Hisznek abban, hogy az 50 év felettieket is átképezhetik digitális munkavállalókká vagy vállalkozókká. A képzésbe bevont és végzett tanulók tanúsítványt kapnak, valamint segítik munkaerőpiaci elhelyezkedésüket is.
 
Fejlesztik az 50 év felettiek digitális készségeit
 
A kezdeményezést a székesfehérvári Digitális Klaszter vezető partnersége mellett tartják meg a városban.
 
Valódi szakmai összefogás állás a képzés mögött: felnőttképző szervezetek, munkaügyi hivatalos, hátrányos helyzetűekkel foglalkozó civil szervezetek, önkormányzatok, kereskedelmi és iparkamarák, valamint gazdaságfejlesztő szervezetek vesznek részt a középkorosztály digitális készségeinek fejlesztésében.
 
A 8 ország szakértői által kidolgozott képzésekre az 50 év feletti munkavállalókat, valamint a digitális átállás folyamatában lévő HR osztály munkatársait várják.
 
Az ősszel induló képzésekről az innoskart@innoskart.hu email címen lehet érdeklődni.
 
BG
Forrás: Székesfehérvár, KDRIU, Innoskart Digital
A képek illusztrációk