Az E.ON fejlesztette szolgáltatását Székesfehérváron

Az E.On Hungária Csoport továbbfejlesztette áramellátását Székesfehérvár déli területein.

Az E.ON Danube InGrid projektjének keretében fél milliárd forintból olyan transzformátort telepített Székesfehérvárra, amivel 25 megavoltamperre növekszik a déli transzformátorállomány teljesítménye.
 
A telep működésének energiaigényét napelemek biztosítják
 
A 4 székesfehérvári alállomás közül a déli területet ellátó létesítmény 2018-ban kezdte meg működését a településen, de 2020-ban már további fejlesztési tervekre mutatkozott igény, amelyet most meg is valósítottak.
 
A kibővített alállomásnak Székesfehérvár déli területe mellett kiemelt jelentősége lesz a Velencei-tó, illetve a megye déli részének áramellátásában is: ebben a régióban az energiaigények növekedése és a napelemes rendszerek jelentős bővülése jellemző.
 
A fejlesztés a gyakorlatban azt jelenti, hogy bármilyen alállomáson belüli esetleges meghibásodás történik, az nem okoz tartós kimaradást az ügyfelek ellátásában, egyúttal növekszik a villamos energia hálózat szabad kapacitása, beruházási és bővítési lehetőséget teremtve üzleti vállalkozásoknak. Csökken a zavartatások száma és hossza, valamint biztonságosabb lesz a villamosenergia-ellátás. A telep működésének energiaigényét napelemek biztosítják.
 
A beruházás megteremti a megújuló energiatermelés, így a napelemes rendszerekből érkező visszatáplálás fogadásához szükséges hálózati feltételeket.
 
BG
Forrás: MTI, Dr.Cser-Palkovics András Facebook oldala
A képek illusztrációk