Bővül a Talentum Református Általános Iskola

A székesfehérvári Talentum Református Általános Iskolához új épületszárnyat építenek. Az egyházi fenntartású iskola bővítése 300 millió forintból valósul meg, a városban pedig több templom is megújult már a templomfelújítási programon belül. 

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára sajtótájékoztatón elmondta, hogy a 300 millió forintos beruházást a kormány 200 millió forinttal támogatja. Fontosnak tartják az egyházi tulajdonú intézmények patronálását, ezért mindent meg is tesznek. A nevelésben, a kultúra, a tudás továbbadásában van az intézményeknek nagy szerepük, valamint a magyar gazdaság újraindításában is részt vesznek.  

A kormány templomfelújítási programjában több székesfehérvári templomot is felújítanak majd, valamint az egész megyében számíthatnak az intézmények donációra. Fejér megye 1-es és 2-es választókörzetében 27 templom összesen 375 millió forintból újulhat meg, közölte.

 

A sajtótájékoztató

A sajtótájékoztató

 

Az iskola épületszárnyának építése több éves előkészület következménye Vargha Tamás fideszes országgyűlési képviselő szerint. A sajtótájékoztatón részt vett Szanyó Gáborné, a Talentum Református Általános Iskola igazgatója is. Elmondta, hogy az iskola tizenkilenc éve nyitotta meg kapuit akkor egyetlen osztály előtt, ez 2010-re bővült nyolcosztályosra. Gyakorlatilag folyamatos volt náluk a helyhiány, a bővítésre ezért van szükség. Új tantermek, kiszolgáló helyiségek kapnak helyet az épületben.


A decemberig tartó munkálatok során lebontják a tornaterem mögötti, földszintes, lapostetős épületrészt és a helyén új, kétszintes szárny épül. A tornaterem tetejét is cserélik, valamint gazdaságos, fenntartható napelemes rendszert telepítenek rá. A főépület homlokzatára pedig utólagos hőszigetelés kerül. 
    


M.A. 
Forrás és fotó: MTI/Bruzák Noémi