Duális képzési megállapodást írtak alá Székesfehérváron

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a metALCOM Zrt bővülő duális képzési együttműködést írt alá. Ennek keretében 40 mérnökhallgató szerezhet gyakorlati tapasztalatokat a távközlési üzletágban működő cégnél. A megállapodásnak köszönhetően Székesfehérvár a duális képzés fellegvárává vált.

A metAlcom Zrt az Óbudai Egyetem mérnökhallgatói számára 40 duális képzési helyet hoz létre annak érdekében, hogy modern vállalati környezetben gyakorlatot és versenyképes tudást biztosítsanak a fiataloknak.
 
Gyakorlatot szerezhetek a metALCOM Zrt-nél a mérnökhallgatók
 
Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere szerint az aláírt megállapodás azt a célt segíti elő, melyet a képzési forma elindításakor megfogalmaztak az Óbudai Egyetemmel közösen. Székesfehérvár kiváló helyszín arra, hogy ötvözzék az elméleti és gyakorlati oktatást.
 
Ennek a képzési formának a vállalati környezet, az egyetem, a város, de leginkább a hallgatók a nyerteseik, akik korszerű tudást és gyakorlati tapasztalatot szerezhetnek a saját maguk által választott szakterületen. A metAlcom Zrt által felkínált 40 hely tovább erősíti az Óbudai Egyetem pozícióját a duális képzőhelyek között.
 
A polgármester hozzáfűzte még, hogy Székesfehérvárnak erős a gazdasága, ezért szeretnék a duális képzést kibővíteni olyan vállalkozások felé, akik fantáziát látnak ebben a képzési formában.
 
Prof. Dr. Molnár András, az Óbudai Egyetem rektorhelyettese elmondta, hogy az egyetem számára fontos a gyakorlatorientált képzés és ennek érdekében cselekszik is. A duális képzési program lehetőséget nyújt a tanulóknak, hogy a képzési idejük jelentős részében iparági partnereknél, cégeknél töltsenek el gyakorlati időt és megismerjék a választott szakmájukat.
 
Kiss-Forgács Éva, a metALCOM Zrt. vezérigazgatója fontos mérföldkőnek tartja a megállapodást, mivel hazánk egyik legpatinásabb felsőfokú intézményével kötötték meg.
 
Elmondta, hogy Székesfehérváron jelenleg 121 fő dolgozik. Szerinte az egyetem és a cég filozófiája közel áll egymáshoz, mert élén akarnak járni a fejlődésnek.
 
Az Óbudai Egyetemet meghatározó szereplőjének tartja a felsőoktatásnak, mert emberközpontú és biztosítja az életen át tartó tanulást.
 
BG
Forrás: Székesfehérvár.hu, metALCOM Zrt Facebook oldala, Óbudai Egyetem oldala
A képek illusztrációk